N-Joy Pictures Fotografie

Uw fotograaf voor unieke beelden.

Ontdek de geheimen van Landgoed De Wiersse: De mooiste tuin van Nederland onthuld!

Landgoed De Wiersse, gelegen nabij Vorden in de schilderachtige Achterhoek, is een ware oase van rust en schoonheid. Met zijn weelderige tuinen, eeuwenoude bomen en betoverende landschappen is het landgoed een paradijs voor natuurliefhebbers en tuinliefhebbers. Laat me je meenemen op een betoverende reis door deze adembenemende plek.


Een Historische Schat
De Wiersse is een oud landgoed. De oudste vermelding stamt uit 1288, toen Godelinde van Elten een stuk grond verpachtte aan Hendrik van Borculo. In 1678 komt de Wiersse in het bezit van Enno Matthias ten Broek, lid van het college van burgemeester en wethouders van Zutphen. De nauw verwante families die sinds die tijd eigenaar zijn geweest, Van Heeckeren, Van Limburg Stirum, de Stuers en Gatacre, waken nog steeds als leeuwen boven op de hekpilaren van het voorplein, de familiewapens als schild voor zich houdend. Het zijn ook deze families die als ontwerpers de tuingeschiedenis van De Wiersse bepaald hebben en inmiddels voor meer dan drie eeuwen continuïteit in beheer zorg gedragen hebben. (bron: dewiersse.com)


In de pers.                                                                          

Over landgoed de Wiersse verschijnen regelmatig artikelen in de nationale en internationale pers, onder meer in kranten, tijdschriften, tuinvakbladen en wetenschappelijke tijdschriften. In die artikelen staan veelal de tuinen centraal. Een citaat uit Media: "Deze tuin is een kijkspel, een lust voor het oplettende oog".


Betoverende Tuinen
Een van de meest opvallende kenmerken van Landgoed De Wiersse zijn de betoverende tuinen die het landgoed sieren. Van de formele rozentuin tot de weelderige borders en de sfeervolle vijvers, elke hoek van de tuinen ademt een sfeer van rust en sereniteit. Het is geen wonder dat De Wiersse vaak wordt genoemd als een van de mooiste tuinen van Nederland.


Bloemenpracht op Landgoed De Wiersse Vorden!


Seizoenen in Bloei
Elk seizoen brengt nieuwe kleuren en geuren naar Landgoed De Wiersse. In het voorjaar komen de tuinen tot leven met een overvloed aan bloesems en bloeiende planten. De zomer brengt een explosie van kleur en groen, terwijl de herfst de tuinen transformeert in een sprookjesachtig landschap van rood, geel en oranje. Zelfs in de winter stralen de tuinen een magische rust uit, bedekt met een laagje rijp of sneeuw.


Of je nu een gepassioneerde tuinliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, Landgoed De Wiersse verwelkomt je met open armen. Kom en verken de mooiste tuin van Nederland, en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van dit historische landgoed.

Auteur: Raijmond Hilbelink
Foto’s:  N-Joy Pictures

Volg me.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en berichten via mijn socials. E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram