N-Joy Pictures Fotografie

Uw fotograaf voor unieke beelden.

Herfstkleurenpracht: Geniet van de schoonheid van dit magische seizoen!

De dagen worden korter en voor fotografie fans betekent dit dat we, om een zonsopkomst te fotograferen, niet meer voor dag en dauw op hoeven te staan. De herfst is een betoverend seizoen dat het landschap transformeert in een prachtig kleurenpalet van goudgele bladeren, diep oranje pompoenen en rijke rode bessen. Voor velen is de herfst het mooiste seizoen van het jaar, een tijd van warme drankjes, gezellige dekens en betoverende landschappen.

De Magie van Verandering

Nu de herfst is begonnen wil ik eigenlijk dat de natuur zo lang mogelijk vol in herfst-modus is. Zonder regen en storm, maar mét gele, rode en oranje bladeren en paddenstoelen die uit de grond schieten. 
Het allermooiste aan de herfst is toch wel dat landschappen veranderen in kleurrijke scènes en dat in combinatie met het zachtere licht gemakkelijk ideale omstandigheden voor fotografie ontstaan.

Natuurspektakels
Naast de kleurrijke bladeren biedt de herfst ook een overvloed aan betoverende natuurspektakels. Denk aan mistige ochtenden die het landschap hullen in een mysterieuze waas, of aan glinsterende dauwdruppels die als juwelen schitteren op het gras. Als fotograaf laat ik me graag betoveren door deze betoverende natuur verschijnselen die de herfst te bieden heeft.

Wees Selectief.

Wees selectief en neem een camera met slechts één objectief mee om erop uit te gaan. Zelf kies ik voor mijn Sony A-7iii met standaard Tamron 28-75mm f/2.8 zoomlens. Zo verken en ontdek je het bos of natuurgebied en loop je niet met al je fotografiespullen te sjouwen.

Handig is dan wel dat je kleding en schoenen waterdicht zijn, want het is snel vochtig en aan de voeten is een beetje grip extra veilig als je van de gebaande paden af gaat. Vergeet niet een geheugenkaartje met voldoende opslagcapaciteit  te gebruiken en een reserveaccu mee te nemen.

Waar ben ik te vinden:                                                                    

Ik woon in de Achterhoek en ben daar dan ook regelmatig te vinden in parken, landgoederen en bossen om te fotograferen.

Een paar voorbeelden zijn:
1. Landgoed  Vorden
2. Lochemse Berg
3. Boswachterij Ruurlo

Inspiratie vind je op sites zoals het Geldersch Landschap & Kasteelen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer om er lekker op uit te trekken in de herfst.

2 vliegen in 1 klap:                                                            

Tijdens het fotograferen maak je ongemerkt vele kilometers. Je bent dus niet alleen creatief bezig, maar ook nog eens gezond. Hoe mooi is dat.

Vergeet dan ook niet om wat drinken (flesje water) en een gezonde snack mee te nemen, om je energie aan te vullen.

Conclusie
Kortom, de herfst is een seizoen van magie, warmte en betovering. Het nodigt ons uit om te vertragen, te genieten van de kleine dingen en te omarmen wat ons verbindt met de natuur en met elkaar. Dus laat ons de komende herfstmaanden omarmen met open armen en ons laten betoveren door de pracht van dit mooiste seizoen van het jaar.

Auteur: Raijmond Hilbelink
Foto’s:  N-Joy Pictures

Volg me.
Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en berichten via mijn socials.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram